Onsdag d.02-10-2019 | 0 kommentarer

videotræning

Intro:

Mit navn er Albert, og jeg er 14 år gammel. Jeg træner bordtennis ca. 4 gange om ugen, og spiller ofte kampe. Jeg begyndte med interessen for bordtennis som 6-årig, da jeg gik i indskolingen. Jeg startede i en lille klub, som hedder Daugaard IF. Derefter flyttede jeg til Vejle BTK for at få bedre træning, og er nu endt i Hørning BTK. Jeg har igennem mine år med bordtennis spillet med mange forskellige bat, men er nu endt ud med at spille med Tibhar. Jeg spiller lige pt med MX-P Evolution i både forhånd og baghånd, og med tibhar cca unlimited som battræ. Jeg synes det er nogle meget gode produkter fra Tibhar, og de kan det som man skal bruge dem til. Når man træner meget, er det vigtigt at have nogle belægninger som holder godt, og at de jævnligt bliver skiftet. Jeg skifter ca. mine belægninger hver 2. måned. Det er vigtigt at de ikke er meget slidte når man spiller. De bliver hurtigt slidte når man spiller meget. Jeg synes at evolution belægningerne klarer det rigtig godt på slid, og holder faktisk overraskende lang tid, og holder sig gode lang tid.  

Hvordan er min almindelige træning?

Min almindelige træning i Hørning er uden videotræning. I Hørning har vi en rigtig dygtig træner, som kan rette på min teknik, og har metoder til at få mig til at forbedre mine bevægelser. Nogle gange får jeg også kinatræning/multiball, hvor jeg får slået en masse bolde, og får gennemført mine bevægelser rigtig mange gange. Det betyder at jeg får mere fokus på at kunne rette en bestemt ting i mit spil. Jeg tænker at det er godt at træne begge dele, og at de har fordele og ulemper begge metoder. Nogle gange har jeg også trænet semi- bolde, som er en træning hvor man kun træner nogen bestemte slag. Det kunne fx være kort serv, flip fra modstander, og så stopper man og gentager. Altså hvor man træner nogen bestemte situationer, og så har fuld fokus på dem. De tre måder at træne på er ofte variationen for mig i min træning. Jeg træner allermest øvelser med træner på, og så lidt Kina og semi – bolde. Jeg synes personligt det er utroligt vigtigt at træne med nogen som kan fortælle hvad man skal gøre anderledes, og hvilke fejl der gentager sig. Hvis man ved hvad man skal gøre anderledes for at forbedre sine fejl, er det jo meget svært at forbedre sine fejl. Hvis man både har en træner, og en på den anden side af bordet til at se ens bevægelser, får man jo 2 meninger, og to perspektiver at se sine bevægelser fra. Når man får inputs fra sine træner, kan man jo også bede den der står overfor en om at kigge om man gør det rigtigt, og hvad man skal gøre anderledes. Det er en vigtig del af min træning, at den jeg spiller med, også kan kommentere på mit spil, og hjælpe mig til at rette mine fejl, og udvikle mig som spiller.

 

Fordele ved videotræning:

Videotræning er jo mega fedt, fordi man får lov at se sig selv. Det som denne form for videotræning giver mulighed for, er at se sig selv inde til træningen. Normal videotræning er, at man filmer sig selv fx til en kamp, og så tager hjem og analysere den. Her er der kamera i hallen, og en stor skærm oppe i hjørnet. Det giver dig mulighed for at se dig selv imellem boldene til træning både forfra, bagfra og fra siderne. Det kommer til at betyde at man kan rette på sine egne bevægelser selv, og at man kan undgå at blive snydt af, at man føler man gør sådan som man har fået rettet. Jeg syntes ikke at det kan erstatte en træner, men det gør at så snart man ved hvad man skal arbejde med, kan man faktisk selvtræne, og stadig rette sig selv ved at analysere sine bevægelser midt i træningen. Man kan EVT. Kombinere det med brug af robot, eller returneringsplade. Man kunne også bruge videotræningsmetoden til at servetræne. Hvis man fx vil ramme bolden lavere, kan man kigge op på skærmen efter hver serv, og se hvor langt man er fra sit mål. Jeg synes det utroligt effektivt at inddrage i sin træning, og jeg tror det er et meget hjælpsomt materiale, som mange spillere ville have gavn af at have med i sin træning.