Fredag d.20-09-2013 | 0 kommentarer

Træn forskellige servevarianter

Som bordtennisspiller møder man hele tiden nye spillere, som alle har forskellige styrker og svagheder - i grundspillet, men også i returspillet.

Derfor er det en god ide at have et "arsenal" af forskellige server, du kan trække på, hvis din favoritserv ikke fungerer særligt godt mod din modstander.

Overordnet set kan det anbefales at have følgende varianter "på lager":

  • - almindelig sideskruet forhåndsserv
  • - serv med sideskru den modsatte vej (fejlskru, baghåndsserv, økseserv, el.lign.)
  • - serv med underskru eller uskru (enten med forhånd eller baghånd)
 
Hvis man samtidig kan variere længden (kort, halvlangt samt langt og hurtigt), vil man godt rustet mod de fleste modstandere - uanset spillestil, materialer og om de er højre- eller venstrehåndede.

Men flere servevarianter giver selvfølgelig mindre tid til at øve de enkelte server - og gør det samtidig sværere at forudse, hvordan den enkelte modstander vil reagere på de enkelte server.

Derfor kan det anbefales bevidst at træne de enkelte servevarianter - i øvelser og især i træningskampe. Så man eksempelvis vælger primært at serve baghåndsserver i en periode (en aften/uge/14 dage),

På den måde får man øvet de forskellige server og samtidig er det lettere at danne sig et overblik over hvordan modstandere generelt returnerer dem.