Torsdag d.24-10-2013 | 0 kommentarer

Test af Stiga Infinity VPS V + Calibra Tour M

Det er med stor fornøjelse at vi kan præsentere Anders A. Kliver som vores første gæsteskribent her på bloggen. Han har været i testlokalet, hvor han har testet Stigas nye battræ Infinity VPS V – Diamond touch samt belægningen Calibra Tour M der ligeledes er fra Stiga. 

 

Af Anders A Kliver

Ny sæson – nyt materiale fra Stiga… Duer det ?

I disse år, kommer der masser af nyt materiale hvert år – de forskellige leverandører arbejder stadig på at forbedre materialerne, efter at vi stort set har forladt ”lim-æraen!

Sidste år spillede jeg med Stigas ”Calibra LT Spin” – en god forhåndbelægning, derfor var jeg personligt lidt skeptisk over at skulle prøve den nye generation ”Calibra Tour”…

Som battræ testede jeg lidt forskelligt i sidste sæson, men endte med ”Stigas ”Peter Offensive wood”, og med Andro Hexer pips i baghånden.

 

Bat-setup´t blev i denne sæson et nyt træ, og en ny belægning i forhånden

Battræ: Stiga Infinity VPS V – Diamond touch

Belægning forhånd: Stiga Calibra Tour M, rød

Belægning baghånd: Andro Hexer pips+, sort

 

Battræ:
Det er forskelligt hvilke elementer af spillet der er vigtigst for den enkelte spiller. For mig er det vigtigste at kunne placerer mine server præcist, og samtidig kunne serve med masser af skru.

Derefter er det vigtigt at kunne returnere nogenlunde fornuftigt, både at kunne holde returen kort, men også kunne styre bolden i forhold til den skru modstanderen sætter i serven.

Når vi er forbi de startende elementer i spillet, så handler det om at opleve boldkontakt (Få greb i bolden når der skal spilles med ekstra føling, at kunne slå hårdt når der skal følges op, at have kontrol i forsvarsspil (blok m.m.)

Stiga Infinity VPS V

Plusser:
Serv og retur er rigtigt godt !

Jeg oplevede hurtigt at kunne placerer serven præcist, og med lidt tilpasning fik jeg også hurtigt godt gang i skruen i serverne. Træet virker lidt tungere i bevægelsen i forhold til mit tidligere træ, hvilket betyder en ændring i hvordan man bedst skaber skru, men når der lige er styr på dette, så skabes der masser af skru.

Det lidt svære:
Jeg synes at det var/er lidt svært af opnå en god boldkontakt, når åbningen skal sættes.

Jeg vurderer at udfordringen primært opstår fordi træet er semi-hårdt, hvilket kræver et godt træf af spilleren. Når det lykkes at snitte bolden godt, så belønnes man straks – for så oplever man at have godt greb i bolden.. Det kræver en spiller på et vidst niveau, og i en OK trænings tilstand.

Flere plusser:
Blokeringer og de hårde angrebs slag – er relativt nemme at styre. Battet giver god sikkerhed kombineret med god fart – når spillet foregår uden alt for meget skru, og med en del fart.

Konklusion:   
Træet er rigtigt godt i starten af duellerne, og igen når man er forbi de ”listige” mellemslag.

Det er et semi-hårdt træ, der giver en god fornemmelse for bolden, når der er fart på!

Spiller niveau:                               
Man skal være en god ungdoms spiller, før man skifter til et så hurtigt træ, men så vil jeg også mene at det er et rigtigt godt og stabilt træ!

For seniorspillere er der et andet ”men”… Dette træ kræver at man træner stabilt, ellers så bliver det svært at styre – til gengæld så kan det hjælpe med at give fart til seniorspilleren der ikke er så stærk i at blokerer med fart på.

For divisions spillere, eller spillere lige under, mener jeg at det er et godt træ – forudsat at der bliver trænet stabilt !

Der kan læses mere om træet via dette link (Og her kan man også vinde et signeret træ!)

http://stigatabletennis.com/en/2013/10/win-the-infinity-vps-v-with-diamond-touch-signed-by-fan-zhendong/

 

 

Og nu til den nye belægning:

Forhånd:           
Stiga Calibra Tour M, rød

Jeg var som nævnt skeptisk overfor en ny generation Calibra – men jeg blev positivt overrasket !

Når man ser belægningen, og mærker på overfladen, så tænker man: Meget slidt, og helt uden greb  (Panik ! ). Når så spillet går i gang, kommer overraskelsen – der er masser af ”bounce” i belægningen, den opleves med samme effekt, som de tidligere limer belægninger, og jeg må erkende at den gamle Calibra blegner noget, når først denne er prøvet..

Stiga Calibra Tour M

Jeg har ladet 3 forskellige spillere prøve at spille lidt med belægningen, og alle havde nogen lunde samme respons ”Den er godt nok hurtig!”

På trods af at belægningen ikke føles som om at der er greb, så er der masser! Belægningen er god på åbninger, og har rigeligt med fart til spillere på højt niveau.

Jeg har hørt et enkelt eksempel på en spiller der oplevede at det var nemt at loope med skru, men meget svært at følge op med fart – jeg har dog ikke kunne finde flere eksempler på det samme – og det har ikke været min oplevelse (Måske pga. kombinationen med det relativt hårde træ)

Hvem kan spille med denne belægning?

Jeg mener at belægningen kan bruges af mange spillere, dog er det vigtigt at kombinerer belægningen med et træ der passer til spilleres niveau. Det setup jeg har testet kræver en trænet spiller, og nok primært på divisions niveau. Jeg vil mene at de fleste seniorspillere på serie niveau vil kunne få god gavn af belægningen – men på et andet træ (Her er Stigas ”Peter Offensive wood et rigtigt godt alternativ).

For ungdomsspillere er det mere individuelt, da det afhænger meget af hvor meget spilleren træner.

Alt i alt synes jeg at Stiga er kommet meget langt i udviklingen af nyt materiale – jeg glæder mig til at høre hvad I andre synes om det nye træ og den nye belægning.

Oktober 2013

Anders A. Kliver