Mandag d.27-01-2014 | 0 kommentarer

Serv med højt opkast

Server med højt opkast er en meget nyttig servevariation, som alle bordtennisspillere ideelt set bør have med i deres repertoire.

Der er flere fordele ved det høje opkast:

Det højere opkast gør at bolden falder ned med højere hastighed - og det giver mulighed for at generere mere fart og skru i serven. Den ekstra fart giver modstanderen kortere reaktionstid og den ekstra skru gør serven sværere at kontrollere.   

Timingen i returspillet (hvornår og hvor hurtigt man skal flytte sig ind til bolden) bliver anderledes i forhold til server med lavere opkast. På den måde kan man flytte modstanderen ud at sin "confort zone" dvs. den timing/rytme, hvor han er mest tryg, og derfor lægger gode returer.

Lange server: mange spillere følger langsomt bolden med øjnene hele vejen under opkastet og reagerer derfor lidt langsommere, når de skal returnere serven. Det giver gode muligheder for at overraske modstanderen med hurtige lange server.

Korte server: den ekstra fart/skru i serven gør det svært at "lægge den kort" tilbage. Så hvis du møder en spiller, der lægger rigtigt gode korte returer på dine server, kan det være en god ide at prøve med højt opkast.


Der er dog også et par ulemper, som man skal være opmærksom på - som server og som returspiller:

Den ekstra fart og skru gør det sværere at holde serven kort, så hvis man gerne vil kunne serve kort med stabilitet, skal man nok bruge noget tid på at træne det - eksempelvis som servetræning

Det høje opkast kan give problemer, hvis man ikke kan styre det, så det bliver skævt. Men igen: det kan løses med servetræning 

 

Nogle klip til inspiration: