Tirsdag d.24-09-2013 | 0 kommentarer

Kinesisk benarbejde - del 2

4. Mellemskridt

Hvis man kigger på rigtigt gode spillere, kan man se at de generelt bevæger sig meget rytmisk og flydende, nærmest som om de danser henover gulvet. Grundlaget for dette "flow" i benarbejdet er mellemskridtene: små hurtige step som udføres mellem slagene. De små hurtige step bruges dels for at komme hurtigt tilbage i en god udgangsposition både i sideled (for at dække bordet mest hensigtmæssigt) og dybdeled (flytte sig tilbage efter slagene, så man kan komme frem i bolden i næste slag). Men også for rytmen i benarbejdet: fødderne er i let, rytmisk bevægelse hele tiden, man ligger med vægten fremme på forfoden, så man er klar til at sætte hurtigt af med fødderne, når man har brug for at bevæge sig – i stedet for at strække armen/overkroppen.

 

5. Balance

For at kunne bevæge sig hurtigt og slå så gode slag som muligt, er det vigtigt at træne sin balance i kroppen dvs. forsøge at holde overkroppen ”ret”, så man ikke hælder meget til den ene eller anden side, mens man bevæger sig og mens man slår slagene. Derudover gælder det om at være afslappet i overkroppen hele tiden, så man kan flytte sig hurtigt og bruge kroppen mest effektivt i slagene.

 

6. Forhånd fra midten

Forflytningen for at spille forhånd fra midten minder meget om forflytningen rundt om hjørnet. Husk at få åbnet benstillingen lidt (højre fod bagest for højrehåndede) og rotere igennem med kroppen under slaget. Ifølge Wang er det (forhånd fra midten) ikke noget kineserne øver så meget, da de oftest går efter at spille forhånd over det meste af bordet, så det er ret nemt for dem at dække midten med forhånden. Men for de fleste spillere herhjemme, som vælger primært at spille baghånd fra baghåndssiden, er det vigtigt at træne forhåndsspillet fra midten for på den måde at kunne lægge mere pres på modstanderen.