Tirsdag d.11-09-2018 | 0 kommentarer

Inzone TT Center

Hver onsdag mødes de bedste ungdomsspillere fra de forskellige klubber i Århusområdet til ekstra fællestræning i Inzone Table Tennis Center.

Cheftræneren hedder Simon Fisher og her er beretningen om en succes..


Træningen er netop slut og Simon taler lidt med nogle af forældrene. Der er nok at se til for Inzone TT Center- og BTK Viby træner Simon Fisher. Igennem de seneste år har Simon været en af de store drivkræfter bag den store fremgang for ungdomsbordtennis i BTK Viby, hvor mange af spillerne er med i toppen af deres årgange. 

Simon, hvad er hemmeligheden bag succesen? 

"Ambitioner og indlevelse er nøgleordene! Hvis du lader spillerne træne uden at klæde om og bare lader dem pjatte som de vil, så er det altså svært at lave engagerede bordtennisspillere. Det er afgørende, at nye spillere med det samme får et godt indtryk af, at bordtennis er en rigtig sport, hvor det kræver en stor indsats at blive dygtig. Derfor har jeg altid ambitioner om, at mine spillere skal blive bedre og udvikle sig. Jeg fortæller hver enkelt spiller, at hvis han træner godt, så kan han også blive rigtig god til bordtennis. Alle finder glæde ved at blive bedre. Uanset alder. Og det er virkelig noget som fastholder og motiverer." 

Kører børnene ikke sur i den hårde træning?

"Hvis træneren ikke er indlevende i den enkelte spiller, så kører de sikkert surt i det. Men jeg knytter bånd til spillerne og får dermed en god fornemmelse af dem som mennesker. Tag evt. med ud til stævner sammen med børnene, det giver et rigtig godt sammenhold. Jeg skælder heller aldrig en spiller ud, hvis de en dag skulle være trætte eller umotiverede. Jeg lader dem passe sig selv den dag og fokuserer på dem, som har overskud og gerne vil lære noget. Jeg roser spillere som gør det godt. Det er der mit fokus ligger. Der er ingen grund til at bruge tid på konflikter med en spiller, som er motiveret igen næste gang." 

Mange af dine spillere er med i toppen af deres årgange, hvordan håndterer de presset?

"Ja, vi oplever selvfølgelig, at en spiller bliver ked af at tabe en kamp. Men jeg forsøger at lære spillerne, at resultatet ikke er altid er det vigtigste. Vi skal huske også at have fokus på selve spillet. Dvs. alt det som ligger til grund for resultatet. Det er processen med at blive en dygtig bordtennisspiller, som er vigtigst og at man hele tiden lærer og udvikler sig. Også mentalt. 
Så skal resultaterne nok komme før eller senere."
 

Simon Fisher, Inzone TT Center og BTK Viby Bordtennis.