Mandag d.14-06-2021 | 0 kommentarer

Lidt om valg af belægninger

Hvad er der egentlig galt med de hurtige belægninger...?  og passer det, at de hurtige belægninger dræber kreativiteten i spillet?

Jeg har set masser af god bordtennis gennem de seneste mange år. Og der har bestemt været mange lækkerier og kreative indfald. Jeg tænker jeg blandt andet på Waldner og Maze mv. Men bordtennis på topplan er ikke det vi taler om her. Fokus er i stedet på helt almindelige spillere, som ikke er i topform og heller ikke har har verdens bedste boldkontrol og føling..

 

Når det handler om at vinde en duel – så er max fart og max skru en god plan. Problemet er bare, at det er virkelig krævende at spille sådan. Og ofte helt urealistisk. Men når man så forsøger alligevel – hvad sker der så? Ja så komme alle fejlene.

 

Hvad er der blevet af de ”gode gamle” dyder som sikkerhed og kontrol? Er det helt yt?

Jeg har forsøgt at teste det – mod en god divisionspiller.

Battræ: Inzone Explorer

Belægninger: Andro Hexer1,7 

Indspillet er noget langsommere end normalt. Min modstander ser en anelse skeptisk ud og undres over mit eksperiment. Jeg skal arbejde som en gal for at drive fart i bolden og han blokerer mine loops med lethed.

Så går kampen i gang.

Jeg indser hurtigt, at jeg ikke kan vinde på rå power, hvilket animerer mig til at søge nye muligheder. Mine nye våben bliver: Fokus på placering af bolden. Større vekslen og variation mellem fart og skru. Langt flere ”rene” slag. Endda også enkelte rene def-slag fra distancen.

Jeg oplevede en ny virkelighed åbne sig for mig. Nu var der tid og overskud i slagene. Jeg tænkte mere kreativt og mindre på rå power. Men samtidig skal det også siges, at Hexer i 1,7mm bestemt også er hurtig nok til slå vindere.

 

Ulemper:

- Få ”nemme” point på ren fart.

- skal arbejde lidt mere med at skabe slaget fra distancen.

- mindre power når modstanderen trækker sig fra bordet.

 

Konklusion: Er du til allround spil med lange, sjove og kreative dueller og kan du godt lide at få sved på panden, så er løsningen måske at gå ned i fart. Jeg synes det var sjovt at spille på flere tangenter.