Torsdag d.01-01-2015 | 0 kommentarer

Valg af bat

Noget mange har svært ved er, at finde ud af hvad for et bat de skal have. Det kommer an på hvordan spilleren spiller, og hvad niveau han eller hun spiller på.

Hvis man lige skal til at starte til bordtennis eller ikke har så meget erfaring., ville jeg foreslå noget med meget kontrol og meget skru. Det skal helst ikke være for hurtigt. Hvis det er for hurtigt, vil bolden alt for tit blive skudt ud over bordet. Og man mister point på det, derfor er det sjovere i starten at spille med noget lidt mere kontrolleret. Det er altid vigtigt med skru, medmindre man vil spille med knopper eller antispin.

På lidt højere niveau, når man har gået til bordtennis i et år eller mere, kan man begynde at spille med noget hurtigere. Det er vigtigt at det stadigt har kontrol, men når man begynder at loope er det nemmere med noget lidt hurtigere, end man skal have til at starte med.

Teknisk set, jo bedre man bliver jo hurtigere bat kan man vælge at bruge. Der er selvfølgelig elitespillere der bedst kan lide at spille med langsomme og kontrollerede belægninger. Og det kommer meget an på ens spillestil. Fx kan jeg godt lide at spille blokeringer, så jeg spiller med belægninger hvor jeg føler at der stadigt er kontrol nok til det. Derfor er det vigtigt at tage måden man spiller på og ens niveau i betragtning.

Det er vigtigt at man får valgt det rigtige battræ, og de rigtige belægninger i den rigtige tykkelse og hårdhedsgrad. Det behøver ikke at være den samme på hver side. Hvis man godt kan lide at loope med forhånden og slå underskru/choppe med baghånden, kan fx vælge en langknopbelægning i baghånden og en hurtig belægning i forhånden. Det er altid en god ide at høre sin træner om hvad han eller hun synes, før man køber et nyt bat. Træneren har tit en ide om hvad niveau spilleren er på, og derfor også en ide om hvilke belægninger man skal have. Hvis det er kan man også rådføre sig med det der står om battet, man vil købe og se om det passer til det man leder efter. Inde på Bordtennisexperternes hjemmeside står der tit en beskrivelse til battet. Det er en god ide at læse det før man køber. I mange klubber hænger der også en plakat fra BTEX, der står nogle forskellige bat på. Man kan kigge på dem for at se hvad der passer til en.