Mandag d.09-08-2021 | 0 kommentarer

Test af Tibhar Evolution MX-D

Tibhars nye topbelægning til 2021/22-sæsonen er EVOLUTION MX-D - så den har vi selvfølgelig test hos BTEX.

Tibhar ser det som en videreudvikling af Evolution MX-P og MX-S, og da de – og især MX-P – har været blandt vores mest solgte belægninger til de mere etablerede bordtennisspillere, er det jo selvfølgelig interessant.

Da vi er tidligt på sæsonen, og vi ikke ligefrem er i toptræning herinde lige nu, så har vi valgt at teste den med 1,9 mm svamp på et kontrolleret offensivt Inzone Explorer OFF- battræ. Det er et battræ som vi kender rigtig godt, og som har god kraft, men stadig er til at kontrollere for os. Så skulle vi have chancen for at lave en fornuftig test – med et bat vi kan finde ud af.

Det står hurtigt klart, at det bat vi har fået lavet, lever helt op til forventningerne. Explorer-træet giver god stabilitet og feedback, så vi tydeligt kan mærke hvad MX-D belægningen har at komme med. Først og fremmest er det jo en hård og kraftfuld offensivbelægning – men dem er der jo masser af. Den skiller sig dog ud fra mængden ved en rigtig lækker boldfornemmelse, som de færreste af konkurrenterne kan leve op til. Desuden rammer den en rigtig god balance ved at være hård og stabil, men selvom den er angivet til en hårdhedsgrad mellem 50 og 52 – som er klart til den hårde side – så føles den ikke for hård eller afvisende. Faktisk er den noget lettere at få godt greb i bolden med end MX-P som ellers er væsentligt blødere (omkring H47). Her er der tydeligvis arbejdet med både svamp og overgummi – og vi er enige om, at er der tale om en klar forbedring.

I returspillet er den – for en belægning i denne kategori – relativt let at arbejde med. Bedre end MX-P, som godt kan være lidt svær. Som alle andre belægninger med så meget kraft, så kan den dog godt være svær at kontrollere, og det er tydeligt, at den del af spillet vil være en udfordring for mindre øvede bordtennisspillere.

I det åbne spil, skal man være opmærksom på, at det er en MEGET kraftfuld belægning, og bolden kommer let til at flyve for langt, hvis der er kraft i slagene, og bolden ikke rammes helt perfekt. Derfor er det vores anbefaling, at man overvejer 1,9 mm udgaven frem for den tykkeste – også selv om man normalt har brugt belægninger på 2,1 mm eller mere. Det er de færreste der kommer til at savne den ekstra kraft, som helt sikkert gemmer sig i den tykke udgave – der er rigeligt i vores 1,9er!

Sammenlignet direkte med konkurrerende belægninger:

Tibhar Evolution MX-P: MX-D vinder på både bedre boldføling, mere greb og kraft – lige lidt bedre på alle parametre. Tibhar har helt klart fundet sig en ny topbelægning!

Andro Rasanter R48 og R53: MX-D ligger hårdhedsmæssigt mellem disse to belægninger, som den i øvrigt minder meget om. MX-D rammer en rigtig fin balance, som vi tror, at mange dygtige offensiv-spillere vil synes godt om. Samtidig føles overfladen en smule mere stabil og ikke helt så levende som på Rasanter. Det er lidt en smagssag, men synes man ikke så godt om fornemmelsen af Rasanter, så kan den her være et godt bud.

Xiom Omega 7 Pro: MX-D er hårdere, mere kraftfuld og mere stabil. Den er ikke helt så livlig, og kræver lidt mere kraft og præcision i boldtræffet før den mærkes helt rigtig. Har man prøvet Omega 7 Pro, og mener godt, at man kan håndtere lidt mere, så er MX-D måske et godt bud.

Dagens belægningstip: Mange nye belægninger – og bestemt også MX-D – er så kraftfulde, at man godt kan vælge en tand tyndere belægningstykkelse end man har været vandt til. Dette giver markant bedre boldfornemmelse og kontrol – og nogen gange også mulighed for at slå hårdere til bolden uden at den går for langt.