Onsdag d.21-10-2020 | 0 kommentarer

Belægning til ungdom - lidt om EL-P og EL-S.

Rigtig mange børn har startet deres "bordtenniskarriere" med et Inzone Startbat. Det giver et helt perfekt grundlag for at udvikle den rigtige teknik idet alle slag er ret lette at udføre med dette bat. Næste skridt er så ofte at opgradere med Inzone Spin-belægninger - eller investere i et Inzone Progress-bat. Her er stadig god kontrol, men lidt mere kraft - dog stadig et ganske roligt bat.

Når man så på et tidspunkt er klar til et bat med mere kraft, har mange skiftet til belægninger med "effekt" og 1,7 eller 1,8 mm svamp. Det kan være rigtig fint, men bliver ofte for voldsomt - og når battet bliver for vildt, så kommer det let til at gå ud over udviklingen: Man holder igen på slagene, i stedet for at slå til, og det tekniske spil over bordet bliver for svært, og man får ikke rigtig udviklet teknikken.

Derfor har vi været på jagt efter den helt rigtige belægning til "det næste skridt" efter begynderbattene.

Her er vi faldet over et par belægninger i Tibhars Evolution-serie, som er rigtigt spændende. Det drejer sig om Evolution EL-S og EL-P, som begge laves med en tynd svamp på kun 1,5 mm. Det er faktisk meget kraftfulde belægninger, men det at svampen bliver tyndere, gør, at boldkurven er kortere (battet skyder simpelthen ikke så langt!), hvilket gør at man stadig kan slå slagene igennem, og samtidig mærker man bolden bedre. Det er ikke begynderbelægninger - det er til børn som har spillet nogle år i klubben - men de risikerer ikke at forhindre den bordtennismæssige udvikling på samme måde som hurtigere + tykkere belægninger gør.

De to belægninger minder om hinanden, men EL-S har markant mere skru og føles lidt hårdere, mens EL-P er lettere at sætte fart med og lettere at blokere med. Det oplagte valg er EL-S på forhåndssiden og EL-P på baghånden, men der kan sagtens være individuelle hensyn, som gør, at det er bedre at vælge anderledes.

Find belægningerne her:

https://www.btex.dk/tibhar-evolution-el-p.html

https://www.btex.dk/tibhar-evolution-el-s.html

Har du ikke allerede et Start- eller Progress-bat som du kan udskifte belægningerne på, så kan du finde det samlede bat her:

https://www.btex.dk/inzone-flame-evolution-el.html